Salát bramborový se pstruhem
Suroviny
- 300 g Pstruh uzený
- 250 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 6 ks Brambory
- 4 ks Šalotka
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 4 polévková lžíce Créme fraiche
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 5 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 51.8 mg
- Draslík 1435.5 mg
- Vláknina 6949.5 mg
- Vitamín A 6949.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme brambory ve slupce společně s trochou česneku, rozmarýnu a tymiánu.
-
2
Teplé brambory oloupeme a necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na malé kostky a dáme marinovat do octa na 20 minut. Scedíme, smícháme brambory s nasekanou šalotkou, pažitkou, solí, pepřem a creme fraiche.
-
3
Salát podáváme s kousky uzeného pstruha.