Bramboračka z hub

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Pšeničná krupice
  • 150 g Houby čerstvé
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.75 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 101.9 mg
  • Draslík 959 mg
  • Vláknina 13764.8 mg
  • Vitamín A 13764.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě.

  • 2

    Na másle zpěníme nakrájenou polévkovou zeleninu, houby a krupici. Dusíme do změknutí, nalijeme do uvařených brambor, přidáme koření

  • 3

    sůl a zahustíme mlékem a ušlehaným žloutkem.

  • 4

    Posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu