Kančí guláš s nakládanými okurkami
Suroviny
- 900 g Kančí maso
- 150 g Sádlo škvařené
- 500 g Cibule
- 25 g Paprika mletá sladká
- 3 g Kmín celý
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 30 g Hořčice
- 30 g Kečup
- 25 g Jíška instantní
- 100 g Okurky nakládané
- 80 g Kapie
- 120 g Šalotka
- 30 g Petržel kudrnka
- 360 g Chléb výběrový
- 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 5 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 34 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 358.1 mg
- Vláknina 7376.7 mg
- Vitamín A 7376.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, okapané okurky nakrájíme na nudličky, kapii bez jádřince na slabé proužky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, šalotku nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
-
2
V hrnci na sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, kmínem, přisypeme maso, osolíme, opepříme, krátce osmahneme, podlijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka.
-
3
Ochutíme hořčicí, kečupem, česnekem, worcesterem, přisypeme okurky, kapii, provaříme, zahustíme jíškou a dodusíme.
-
4
Porce guláše na talíři posypeme šalotkou a petrželkou. Podáváme s chlebem.