Pečená karotka s kozím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 6 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 29.6 mg
- Draslík 504.8 mg
- Vláknina 11549 mg
- Vitamín A 11549 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karotku nejprve vaříme asi 5min v páře.
-
2
Troubu předehřejeme na 200C.
-
3
Karotku promícháme v zapékací míse s olejem, krátce opraženým římským kmínem, hořčičným semenem, drcenou chilli papričkou a plátky česneku. Přilijeme polovinu pomerančové šťávy.
-
4
Vložíme do trouby a pečeme 20minut.
-
5
Poté posypeme rozdrobeným sýrem, pokapeme zbytkem pomerančové šťávy, posypeme koriandrem.
-
6
Podáváme jako hlavní jídlo nebo přílohu k masu.