Candát zapékaný v sýrové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Candát obecný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 9.1 mg
  • Vláknina 596.3 mg
  • Vitamín A 596.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, osušené porce candáta osolíme a povaříme v mléce doměkka. Opatrně vyjmeme.

  • 2

    Z másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji mlékem, ve kterém jsme vařili candáta. Povaříme dohladka, osolíme opepříme a do omáčky vmícháme hořčici a polovinu nastrouhaného sýru.

  • 3

    Porce ryby urovnáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem.

  • 4

    Pokrm chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě nebo pod grilem, aby sýr zrůžověl. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu