Candát zapékaný v sýrové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 22 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 19 mg
- Draslík 9.1 mg
- Vláknina 596.3 mg
- Vitamín A 596.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, osušené porce candáta osolíme a povaříme v mléce doměkka. Opatrně vyjmeme.
-
2
Z másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji mlékem, ve kterém jsme vařili candáta. Povaříme dohladka, osolíme opepříme a do omáčky vmícháme hořčici a polovinu nastrouhaného sýru.
-
3
Porce ryby urovnáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem.
-
4
Pokrm chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě nebo pod grilem, aby sýr zrůžověl. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.