Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 30 g Sůl
  • 135 g Tuk
  • 500 g Vepřový bok uzený
  • 1670 g Brambory vařené ve slupce
  • 55 g Vejce slepičí
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 267 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2311 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 59.6 mg
  • Draslík 894.7 mg
  • Vláknina 13545.6 mg
  • Vitamín A 13545.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzený bůček omyjeme, uvaříme v nesolené vodě doměkka, zcela vykostíme a nakrájíme jej na malé kostičky.

  • 2

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme, vychladlé umeleme, přidáme prosátou hrubou mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na plát asi 5mm silný. Plát nakrájíme na čtverce (20 čtverců) a do středu navršíme dávku nakrájeného masa. Sbalíme knedlíky a vkládáme je do mírně osolené vařící vody. Vaříme 10-15 minut.

  • 3

    Uvařené knedlíky vyjmeme a teplé je udržujeme v páře.

  • 4

    Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do zlatavé barvy.

  • 5

    Při podávání rozkrojíme knedlíky na poloviny a přelijeme tukem s osmaženou cibulí.

Komentáře k receptu