Lívance z mrkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 86 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 103.8 mg
- Draslík 556.6 mg
- Vláknina 15740 mg
- Vitamín A 15740 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 806 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi zahřejeme 30 g másla a necháme ho vychladit, ale ne ztuhnout.
-
2
Mrkev oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do misky, přidáme prosátou mouku, rozdrobené droždí, kypřící prášek, zamícháme, přimícháme muškátový ořech a mléko, nakonec do misky přidáme rozpuštěné máslo, přidáme vejce, dobře vařečkou promícháme a připravíme tekoucí lívancové těsto, které odložíme na 10 minut odpočinout na teplém místě.
-
3
Pánev potřeme malým množstvím oleje, lžící přeneseme těsto na pánev a na středním plamínku lívance pečeme z obou stran dozlatova. Upečené je udržujeme teplé až do jejích podávání.
-
4
Na jinou pánvičku dáme zbylé máslo, ihned přidáme cukr krupici a třtinový cukr, promícháme a mírně zahřáté stáhneme ze sporáku, aby máslo roztálo samotné. Důkladně mícháním spojíme cukr s máslem.
-
5
Hotové lívance přendáme na mělké talíře a přelité připraveným máslem s cukrem podáváme.