Lívance ze žitné mouky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 27 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 128.7 mg
- Draslík 628.9 mg
- Vláknina 1618 mg
- Vitamín A 1618 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo položíme do pánvičky, roztopíme, necháme vychladnout, ale ne ztuhnout. Mouku vysypeme do misky, rozdrobíme do ní droždí, přisypeme kypřící prášek a promícháme. Potom rozklepneme celé vejce, vylijeme připravené roztopené máslo, mléko, sůl, ještě jednou promícháme a těsto odložíme na 14 minut odpočinout.
-
2
Olejem zlehka potřeme pánev, rozpálíme ho, lžící pokládáme těsto do tvaru kolečka a z obou stran dozlatova pečeme lívance, které až do podávání udržujeme teplé.
-
3
Upečené lívance aranžujeme na mělké talíře, na každý lívanec položíme lžící tatarské omáčky, plátek rostbífu a na vrch položíme nakrájenou kyselou okurku a kapii. Takto připravené porce ihned podáváme.