Srnčí guláš s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 600 g Rýže dušená
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 g Kmín celý
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 250 g Zelí kysané
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 40 g Zakysaná smetana
  • 200 g Paprika červená
  • 900 g Srnčí plec
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 1500 ml Voda pitná
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 182.6 mg
  • Draslík 813 mg
  • Vláknina 9438.3 mg
  • Vitamín A 9438.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, scezené zelí propláchneme vodou a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme česnek, cibuli, kmín, mletou papriku, maso a osmažíme. Jakmile maso pustí šťávu, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme téměř do měkka. Přidáme papriky, zelí, dolijeme vodou, zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou, dodusíme.

  • 3

    Guláš rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme.

Komentáře k receptu