Srnčí guláš s kysaným zelím
Suroviny
- 250 g Cibule
- 600 g Rýže dušená
- 8 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 4 g Kmín celý
- 60 g Sádlo škvařené
- 250 g Zelí kysané
- 20 g Paprika mletá sladká
- 40 g Zakysaná smetana
- 200 g Paprika červená
- 900 g Srnčí plec
- 30 g Jíška hotová tmavá
- 1500 ml Voda pitná
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 20 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 182.6 mg
- Draslík 813 mg
- Vláknina 9438.3 mg
- Vitamín A 9438.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.8 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, scezené zelí propláchneme vodou a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme česnek, cibuli, kmín, mletou papriku, maso a osmažíme. Jakmile maso pustí šťávu, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme téměř do měkka. Přidáme papriky, zelí, dolijeme vodou, zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou, dodusíme.
-
3
Guláš rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme.