Srnčí guláš s hráškem a mrkví
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 250 g Cibule
- 200 g Hrášek s karotkou mražené
- 40 g Chléb konzumní
- 6 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 4 g Kmín celý
- 3 g Majoránka
- 150 g Žampiony čerstvé
- 120 g Sádlo škvařené
- 30 g Paprika mletá sladká
- 4 g Paprika mletá pálivá
- 900 g Srnčí maso
- 1500 ml Voda pitná
- 1 ks Polévkové kostky Vitana
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 24 g
- Sodík 760 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 94.4 mg
- Draslík 1214.8 mg
- Vláknina 12836.3 mg
- Vitamín A 12836.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mražený hrášek s mrkví necháme částečně rozmrazit, žampiony nakrájíme na plátky, srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na drobné kostičky, česnek prolisujeme, kůrku ze staršího chleba nastrouháme.
-
2
V hrnci rozpustíme polovinu sádla, přidáme maso a zprudka osmahneme, zmírníme oheň, přisypeme cibuli, osmažíme, zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vodou, přihodíme hovězí polévkovou kostku a vaříme téměř do měkka. Mezitím vedle v pánvi roztavíme druhou polovinu sádla, přidáme žampiony, hrášek s mrkví a osmažíme. Zasypeme chlebovou strouhankou, promícháme a obsah pánve přidáme do guláše. Ovoníme majoránkou, ochutíme česnekem, a dodusíme.
-
3
Guláš podáváme s vařeným bramborem.