Paprikový salát s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 10 g Petržel - nať
  • 250 g Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 505.5 mg
  • Draslík 686.2 mg
  • Vláknina 5225 mg
  • Vitamín A 5225 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 165.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky očistíme, zbavíme semen a omyjeme. Nakrájíme je na nudličky.

  • 2

    Jogurt rozšleháme s olejem, přidáme citronovou šťávu a česnek utřený se solí.

  • 3

    Ochucený jogurt nalijeme na papriky, promícháme a necháme pod pokličkou v chladničce krátce odležet.

  • 4

    Při podávání každou porci obložíme čtvrtkami vajec a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu