Paprikový salát s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 19 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 505.5 mg
- Draslík 686.2 mg
- Vláknina 5225 mg
- Vitamín A 5225 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 165.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky očistíme, zbavíme semen a omyjeme. Nakrájíme je na nudličky.
-
2
Jogurt rozšleháme s olejem, přidáme citronovou šťávu a česnek utřený se solí.
-
3
Ochucený jogurt nalijeme na papriky, promícháme a necháme pod pokličkou v chladničce krátce odležet.
-
4
Při podávání každou porci obložíme čtvrtkami vajec a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.