Srnčí guláš s játry a ledvinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 360 g Chléb konzumní
  • 150 g Játra vepřová
  • 150 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 200 g Houby čerstvé
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 5 g Jalovec
  • 20 g Feferony
  • 3 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 700 g Srnčí maso
  • 150 g Vepřové ledvinky
  • 1500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 801 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1856 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 242.8 mg
  • Draslík 1920 mg
  • Vláknina 7120 mg
  • Vitamín A 7120 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme ledvinky a játra ze srnčího, pokud nemáme, můžeme použít i vepřové. Maso, játra a ledvinky odblaníme, maso nakrájíme na kostky, ledvinky a játra na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, houby očistíme, nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, feferonku bez semínek posekáme.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme polovinu oleje, přisypeme cibuli, zpěníme, zasypeme mletou paprikou, rozpustíme, přidáme maso s ledvinkami, osolíme, okořeníme jalovcem, ochutíme česnekem, feferonkou, podlijeme polovinu horkého vývaru z kostí a dusíme aspoň 1 hodinu. Mezitím si v pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje, přidáme houby s játry, kmín, osmažíme, zaprášíme moukou, necháme rozpustit v tuku a přilijeme do guláše. Dolijeme vývar a dovaříme. Podle chuti dosolíme a odstavíme.

  • 3

    Guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu