Srnčí guláš v leču
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 19 g
- Sodík 882 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 889.4 mg
- Vláknina 6136.7 mg
- Vitamín A 6136.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso omyjeme, zbavíme blan a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, kůru ze staršího chleba nastrouháme.
-
2
V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přisypeme sladkou i pálivou mletou papriku, necháme rozpustit a přidáme kostky masa. Rychle osmažíme, aby paprika nezčernala a podlijeme troškou vody. Osolíme, opepříme celým pepřem a za občasného přilévání vody dusíme aspoň hodinu. Nyní přilijeme lečo ze sklenice, za stálého míchání přisypáváme postupně strouhanou chlebovou kůru, důkladně promícháme, přidáme česnek, majoránku a dodusíme. Podle chuti dosolíme, vyndáme kuličky pepře a odstavíme.
-
3
Podáváme s plátky bílé veky.