Salát z červeného zelí s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Zelí hlávkové červené
  • 150 g Jogurt bílý
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 18.6 mg
  • Draslík 391.2 mg
  • Vláknina 5740.8 mg
  • Vitamín A 5740.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí omyjeme, zbavíme košťálů a nakrájíme na nudličky. Vsypeme do mísy, osolíme a přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Podle chuti osladíme, opepříme a zakapeme octem.

  • 2

    Nakonec salát promícháme se zálivkou z jogurtu, ušlehané smetany a nasekaného kopru.

Komentáře k receptu