Srnčí ragú
Suroviny
- 60 g Slanina vepřová
- 1 krajíc Chléb konzumní
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 0.125 l Zakysaná smetana
- 1 kg Srnčí plec
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 23 g
- Sodík 872 mg
- Bílkoviny 98 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 309 mg
- Draslík 1108.8 mg
- Vláknina 3019.3 mg
- Vitamín A 3019.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na menší kousky.
-
2
Vyškvaříme slaninu a cibuli, přidáme osolené a opepřené maso,
-
3
celer, nadrobno, kousky chlebové kůrky, citrónovou kůru, koření,
-
4
ocet a zalijeme do roviny vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka.
-
5
Maso vyndáme, omáčku přecedíme, přilijeme smetanu a pokrájené
-
6
kapary, krátce povaříme.