Vepřové přírodní řízky s chřestem
Suroviny
- 350 g Chřest sterilovaný
- 800 g Vepřová plec
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Česnek
- 3 ks Šalotka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Vermut bílý
- 3 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 101 g
- Sodík 699 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 144.5 mg
- Draslík 1197.6 mg
- Vláknina 3225 mg
- Vitamín A 3225 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté vepřové plecko osušíme a nakrájíme z něj 4 plátky. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotku s česnekem očistíme a pokrájíme na plátky. Zlaté hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Snítky kopru omyjeme.
-
2
V pánvi si rozpálíme olej a plátky masa restujeme z každé strany dozlatova. Maso vyjmeme a dáme do zapékací mísy. Na zbylém omastku osmažíme šalotku s česnekem dorůžova.
-
3
Konzervovaný chřest scedíme, ale nálev zachytíme do misky. Chřest a šalotku s česnekem rozložíme na plátky masa. Do nálevu z chřestu přidáme 2 lžíce pikantní hořčice, 2 lžíce bílého vermutu, 3 lžíce zakysané smetany, hrozinky a dobře vše promícháme a přelijeme maso.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 15 minut. Porce ozdobíme snítky kopru a podáváme.