Rajčata dušená s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 4 g Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 57 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 339.9 mg
  • Vláknina 5244 mg
  • Vitamín A 5244 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme menší tvrdší rajčata, která omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, bazalku posekáme najemno, nakládaný hrášek scedíme, trochu nálevu si ponecháme.

  • 2

    V pánvi roztavíme máslo, přisypeme čtvrtky rajčat, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Přidáme scezený hrášek, podlijeme troškou nálevu, posypeme bazalkou, prohřejeme a odstavíme.

  • 3

    Podáváme jako teplou přílohu.

Komentáře k receptu