Rajčata dušená s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 57 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 2 g
- Sodík 844 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 339.9 mg
- Vláknina 5244 mg
- Vitamín A 5244 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vybereme menší tvrdší rajčata, která omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, bazalku posekáme najemno, nakládaný hrášek scedíme, trochu nálevu si ponecháme.
-
2
V pánvi roztavíme máslo, přisypeme čtvrtky rajčat, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Přidáme scezený hrášek, podlijeme troškou nálevu, posypeme bazalkou, prohřejeme a odstavíme.
-
3
Podáváme jako teplou přílohu.