Ostrý salát s celerem, česnekem a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 80 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 350.4 mg
- Vláknina 3462.5 mg
- Vitamín A 3462.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nastrouháme (nebo nakrájíme) nadrobno. Uzené maso nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme, utřeme, celer oloupeme a nastrouháme. Potom ho smícháme s nakrájenými vejci. V salátu rozmícháme utřený česnek, na závěr do salátu vmícháme majonézu. Před podáváním necháme salát alespoň 2 hodiny uležet. Salát podáváme studený.