Řízky z mletého masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1005 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 236.2 mg
- Vláknina 740 mg
- Vitamín A 740 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Libové hovězí a libové vepřové maso umeleme na masovém strojku, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme trochu vody a vymícháme mazlavé těsto. Z těsta vytvarujeme dva menší řízky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme řízky a restujeme z obou stran do zlatova. Z každé strany opékáme přibližně čtyřih minuty.
-
3
Řízečky upravíme na talíře a teplé podáváme.