Hovězí maso dušené s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1369 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 69.6 mg
- Draslík 564 mg
- Vláknina 5615 mg
- Vitamín A 5615 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí kýtu nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno.
-
2
V kastrůlku rozpálíme olej, přisypeme maso, osolíme, opepříme, zprudka orestujeme, přisypeme cibuli, osmahneme, podlijeme 150 ml vody, přihodíme půlku masoxu, provaříme a zvolna dusíme půl hodiny. Maso vyndáme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zasypeme moukou, orestujeme, přidáme scezené fazolky, maso, přilijeme 200 ml vody a dodusíme.