Hovězí maso dušené s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Hovězí kýta
  • 60 g Cibule
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 5 g Masox
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Olej olivový
  • 350 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1369 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 69.6 mg
  • Draslík 564 mg
  • Vláknina 5615 mg
  • Vitamín A 5615 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí kýtu nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno.

  • 2

    V kastrůlku rozpálíme olej, přisypeme maso, osolíme, opepříme, zprudka orestujeme, přisypeme cibuli, osmahneme, podlijeme 150 ml vody, přihodíme půlku masoxu, provaříme a zvolna dusíme půl hodiny. Maso vyndáme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zasypeme moukou, orestujeme, přidáme scezené fazolky, maso, přilijeme 200 ml vody a dodusíme.

Komentáře k receptu