Jehněčí závitky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1329 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 79.2 mg
- Draslík 532.7 mg
- Vláknina 3200 mg
- Vitamín A 3200 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkové zelí nakrájíme na slabé proužky, rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
-
2
Plátky z jehněčí kýty naklepeme, potřeme pikantní hořčicí, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, zabalíme do závitků, zpevníme párátky a zprudka osmažíme ze všech stran v pánvi na oleji. Přisypeme rajčata, zelí, podlijeme vodou, a dusíme zvolna doměkka.
-
3
Závitky upravíme na talíře a doplníme dušenou zeleninou.