Hovězí guláš cikánský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 11 g
- Sodík 64616 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 1.9 mg
- Draslík 728.6 mg
- Vláknina 17686 mg
- Vitamín A 17686 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.
-
2
Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.
-
3
Ke konci přípravy přidáme oloupaná pokrájená rajčata, brambory pokrájené na menší kostky, přisolíme a dodusíme, až jsou brambory měkké.
-
4
Hotový guláš posypeme na kroužky nakrájenou a na sádle osmaženou cibulkou.
-
5
Jako přílohu můžeme podávat rýži, noky, brambory, těstoviny, knedlíky, housky anebo chléb.