Kuřecí paličky s koprem
Suroviny
- 800 g Kuřecí stehna
- 350 g Karotka
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 dl Citronová šťáva
- 4.5 dl Bujón slepičí
- 0.5 dl Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 35 g
- Sodík 737 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 178.1 mg
- Draslík 760.4 mg
- Vláknina 5687.5 mg
- Vitamín A 5687.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehýnka (tzv. paličky) omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a kmínem. Omytý kopr drobně pokrájíme.
-
2
V hrnci si rozpálíme olej s máslem a kuřecí stehýnka osmažíme z každé strany do zlatova. Maso vyjmeme, na omastek dáme pokrájený kopr, promícháme, přidáme citrónovou šťávu a vložíme zpět kuřecí maso, které omočíme ve šťávě s koprem z každé strany. Přidáme opláchnutou mraženou baby karotku, přilijeme slepičí bujón, hrnec zakryjeme poklicí a při mírné teplotě dusíme asi 30 minut.
-
3
V 0,5 dl vody rozmícháme 1,5 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny).
-
4
Měkké maso s karotkou vyjmeme, rozdělíme na talíře. Rozmíchány škrob přimícháme do vývaru a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčka začne hned houstnout. Dochutíme ji případně solí (podle chuti i cukrem), lžicí přelijeme maso a servírujeme.