Pražské osvěžení

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 dl Gin
  • 5 cl Víno červené
  • 5 cl Rum bílý
  • 4 cl Šťáva z růžových grepů
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 248.2 mg
  • Vláknina 4822 mg
  • Vitamín A 4822 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukrová krusta: povrch sektové sklenky potřeme pomerančem a potom sklenku ponoříme do cukru, který máme nasypaný na malém talířku. Sklenky můžeme vložit alespoň na pět minut do lednice, poté je vyjmeme a postavíme na pracovní plochu.

  • 2

    Do šejkru dáme 3 lžíce drceného ledu, přidáme šťávu z grepů, med, červené víno, rum, gin, v uzavřeném šejkru vše dobře protřeseme. Opatrně nádobku otevřeme a nápoj přecedíme do připravených sektových sklenek, ihned podáváme.

Komentáře k receptu