Dušená kapusta s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 7 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 671.5 mg
- Vláknina 6071.3 mg
- Vitamín A 6071.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 180 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na 1 lžíci oleje osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou, na proužky nakrájenou kapustu, osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
-
2
Měkkou kapustu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody a krátce povaříme.
-
3
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
4
Do těstovin vmícháme zbylý olej, podušenou kapustu a ihned podáváme.