Hlíva dušená na zelenině
Suroviny
- 80 g Celer bulvový
- 60 g Cibule
- 250 g Hlíva ústřičná
- 10 g Máslo čerstvé
- 80 g Mrkev kořen
- 3 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 2 g Bobkový list
- 2 g Nové koření celé
- 2 g Tymián sušený
- 10 g Jíška instantní
- 40 g Petržel kořen
- 300 ml Voda pitná
- 15 ml Ocet vinný
- 1 ks Masox
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 8 g
- Sodík 634 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 295.3 mg
- Vláknina 8256 mg
- Vitamín A 8256 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou hlívu nakrájíme na širší nudličky, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci roztavíme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme zeleninu, hlívu, orestujeme, zalijeme troškou vody, přidáme kostku masoxu, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, tymiánem, osolíme a opepříme. Podusíme 20 minut, dolijeme vodu, přidáme ocet, zahustíme instantní jíškou a dovaříme.