Bramborové knedlíky z horkých brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 2 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 25.7 mg
- Draslík 253.8 mg
- Vláknina 4200 mg
- Vitamín A 4200 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené, oloupané a ještě horké brambory prolisujeme do mísy, posypeme je moukou smíchanou s krupicí a solí a vše promícháme.
-
2
Potom přidáme rozšlehané vejce, zapracujeme těsto a přidáme žemli nakrájenou na kostky, osmaženou na másle a vychladlou. Podle potřeby přisypeme ještě trochu mouky.
-
3
Tvoříme malé kulaté knedlíky a zavařujeme je do osolené vody. Vaříme asi 15 minut.