Bramborové knedlíky z horkých brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Pšeničná krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 25.7 mg
  • Draslík 253.8 mg
  • Vláknina 4200 mg
  • Vitamín A 4200 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené, oloupané a ještě horké brambory prolisujeme do mísy, posypeme je moukou smíchanou s krupicí a solí a vše promícháme.

  • 2

    Potom přidáme rozšlehané vejce, zapracujeme těsto a přidáme žemli nakrájenou na kostky, osmaženou na másle a vychladlou. Podle potřeby přisypeme ještě trochu mouky.

  • 3

    Tvoříme malé kulaté knedlíky a zavařujeme je do osolené vody. Vaříme asi 15 minut.

Komentáře k receptu