Filé v rajčatovém protlaku
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 600 g Filé rybí
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 14 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 15.1 mg
- Vláknina 643.3 mg
- Vitamín A 643.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou a po jedné straně potřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvi na rozehřátém oleji porce osmažíme po obou stranách, vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
2
Olej z pánve slijeme, do pánve přidáme máslo a přisypeme nasucho opraženou hladkou mouku. Zamícháme, přidáme rajčatový protlak, cukr, sůl a podlijeme vodou. Chvíli povaříme na hladkou omáčku.
-
3
Osmažené porce filé upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
-
4
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.