Vepřové žebírko mikulovské (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1212 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 141.5 mg
- Draslík 455.2 mg
- Vláknina 1597 mg
- Vitamín A 1597 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme jednotlivé porce.
-
2
Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a feferonkou.
-
3
Na každé žebírko položíme plátek uvařeného uzeného bůčku, plátek okurky a 1/4 uvařeného vejce.
-
4
Žebírko zavineme ke kosti, upevníme párátky a obalíme ve vinném těstíčku připraveném z vajec, prosáté hladké mouky a bílého vína.
-
5
V horkém oleji smažíme žebírka po obou stranách dozlatova.