Zeleninová polévka s červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Červená řepa
  • 20 g Cibulka jarní
  • 50 g Petržel kořen
  • 25 g Jogurt nízkotučný
  • 25 g Protlak rajčatový
  • 600 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 70 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1046 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 380.7 mg
  • Vláknina 6880 mg
  • Vitamín A 6880 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev s petrželí na kolečka, celer na nudličky, česnek prolisujeme, jarní cibulku posekáme na jemno.

  • 2

    Do hrnce nasypeme červenou řepu, mrkev, petržel, celer, zalijeme vodou a přivedeme k varu, osolíme, opepříme, vaříme asi 25 minut. Přidáme česnek, rajčatový protlak, posekanou jarní cibulku a dovaříme. Do odstavené polévky vmícháme bílý jogurt, podle chuti dosolíme a teplou polévku ihned podáváme.

Komentáře k receptu