Zeleninová polévka s červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 70 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 58 g
- Sodík 1046 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 380.7 mg
- Vláknina 6880 mg
- Vitamín A 6880 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev s petrželí na kolečka, celer na nudličky, česnek prolisujeme, jarní cibulku posekáme na jemno.
-
2
Do hrnce nasypeme červenou řepu, mrkev, petržel, celer, zalijeme vodou a přivedeme k varu, osolíme, opepříme, vaříme asi 25 minut. Přidáme česnek, rajčatový protlak, posekanou jarní cibulku a dovaříme. Do odstavené polévky vmícháme bílý jogurt, podle chuti dosolíme a teplou polévku ihned podáváme.