Stočené mandlové pečivo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Cukr krupice
  • 25 g Mandle plátky
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 13.3 mg
  • Vláknina 378 mg
  • Vitamín A 378 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme bílky s cukrem na pevný sníh. Zlehka vmícháme hladkou mouku, vanilkovou tresť a prochladlé, rozpuštěné máslo.

  • 2

    Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme lžící těsto na nízké oválky. Posypeme je plátky mandlí.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 6 minut. Ihned po upečení oválky uvolníme nožem a ještě horké stočíme kolem vařečky. Necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře k receptu