Stočené mandlové pečivo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 6 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 13.3 mg
- Vláknina 378 mg
- Vitamín A 378 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme bílky s cukrem na pevný sníh. Zlehka vmícháme hladkou mouku, vanilkovou tresť a prochladlé, rozpuštěné máslo.
-
2
Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme lžící těsto na nízké oválky. Posypeme je plátky mandlí.
-
3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 6 minut. Ihned po upečení oválky uvolníme nožem a ještě horké stočíme kolem vařečky. Necháme vychladnout na mřížce.