Vepřový řízek brněnský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1396 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 137.3 mg
- Draslík 381.3 mg
- Vláknina 2250 mg
- Vitamín A 2250 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme z ní přes vlákno větší tenké plátky. Rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme směsí na tuku míchaných vajec se šunkou a hráškem.
-
2
Řízek zabalíme a spíchneme párátkem. Obalíme jej v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance. V horkém oleji zvolna usmažíme do zlatavé barvy.
-
3
Vyjmeme párátko a řízek ihned podáváme.
-
4
Příprava náplně: Šunku nakrájenou na drobné kostičky podusíme na másle, přidáme okapaný hrášek, promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Mírně osolíme a za pozvolného míchání necháme ztuhnout.