Hovězí plátky dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3607 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 317 g
- Sodík 98133 mg
- Bílkoviny 117 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 556 mg
- Draslík 1834.9 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 3.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí plátky očistíme, odblaníme, osolíme. Plátky posypeme strouhanou houskou po obou stranách, kterou řádně do plátků vklepeme. Plátky poté obalíme v rozšlehaných osolených vejcích a dáme osmažit na olej.
-
2
Osmažené plátky přendáme do jiného kastrolu, mírně podlijeme vývarem a necháme dusit do měkka. Ke konci dušení do šťávy můžeme přidat kousek másla.
-
3
Jako příloha se hodí dušená zelenina a saláty nebo vařené brambory posypané petrželovou natí.