Statkářská bída

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 200 g Šunka dušená
  • 70 g Mouka polohrubá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • 5 dl Zakysaná smetana
  • 0.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 566 mg
  • Draslík 547.4 mg
  • Vláknina 4543 mg
  • Vitamín A 4543 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 4-5 dl vody, 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu, brambory uvaříme doměkka. Vaříme asi 15 minut.

  • 2

    Do druhého hrnce dáme 10 vajec, zalijeme litrem vody a uvaříme natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostky.

  • 3

    Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Šunku nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Ve větší pánvi na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Pak přilijeme smetanu, dobře rozmícháme a pomalu vaříme, dochutíme solí, pepřem a když je omáčka hustá, přidáme šunku, brambory a uvařená vajíčka. Prohřejeme a servírujeme.

Komentáře k receptu