Flíčky se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 200 g Těstoviny flíčky
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 38 g
- Sodík 447 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 266.1 mg
- Draslík 30.2 mg
- Vláknina 1134.5 mg
- Vitamín A 1134.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 82.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Flíčky uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
-
2
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a postupně do ní vmícháme smetanu. Přidáme polovinu nastrouhaného sýru a krátce povaříme.
-
3
Do částečně vychladlé omáčky zašleháme žloutky, přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme.
-
4
Uvařené flíčky rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a přelijeme omáčkou. Povrch posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.
-
5
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.