Roštěnky nebo hovězí plátky na smetaně I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 275.5 mg
  • Draslík 178.9 mg
  • Vláknina 1233.5 mg
  • Vitamín A 1233.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky roštěnek naklepeme, osolíme, opepříme, protáhneme je proužky slaniny a zaprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Máslo rozehřejeme, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli a slaninu. Poté plátky na cibuli opečeme po obou stranách, mírně podlijeme a necháme dusit do měkka.

  • 3

    Na samý konec přidáme do šťávy smetanu smíchanou s rovnou lžíci hladké mouky, nasekané kapary a velmi krátce povaříme.

  • 4

    Jako přílohu podáváme opečené brambory, těstoviny, knedlíky.

Komentáře k receptu