Dušené roštěnky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 34 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 116.9 mg
- Draslík 663.9 mg
- Vláknina 4618 mg
- Vitamín A 4618 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou.
-
2
Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř.
-
3
Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
-
4
Ke konci dušení roštěnek k ním přidáme 2 plné šálky buď jednoho druhu zeleniny, nebo směs hrášku, fazolových lusků, brukve nebo květáku atp.