Dušený špenát s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 22 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 162.2 mg
- Draslík 1482.3 mg
- Vláknina 12034.5 mg
- Vitamín A 12034.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.9 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody. Čerstvé špenátové listy dobře omyjeme, ponoříme do vroucí vody na 30 sekund a scedíme. Necháme okapat, pak špenát pomeleme na masovém strojku.
-
2
Očistíme cibuli a česnek. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
3
V pánvi na rozpáleném másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme pomletý špenát, promícháme a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Pak pokličku odložíme a špenát vydusíme z vlastní šťávy.
-
4
V hrnečku ve smetaně rozkvedláme vejce se solí (0.5-1 lžička) a pepřem. Směs za stálého míchání přidáme ke špenátu, promícháme, přidáme česnek, dochutíme solí a dusíme ještě asi 2-3 minuty.
-
5
Špenát by měl mít hustější konzistenci, podáváme horký jako přílohu.