Králík z pošumaví
Suroviny
- 150 g Brambory
- 100 g Celer bulvový
- 120 g Cibule
- 80 g Hrášek
- 120 g Mrkev kořen
- 200 g Rajčata
- 200 g Těstoviny vařené (průměr)
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 200 g Zelí hlávkové bílé
- 100 g Houby čerstvé
- 400 g Paprika mletá sladká
- 80 g Fazolové lusky zelené
- 150 g Telecí ořech
- 800 g Králík
- 80 g Kukuřice
- 1 kávová lžička Jalovec
- 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 82 g
- Sodík 789 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 174.2 mg
- Draslík 3035.1 mg
- Vláknina 72020.8 mg
- Vitamín A 72020.8 mg
- Vitamín B6 3.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.5 mg
- Vitamín E 24.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí maso vykostíme, společně s telecím masem rozkrájíme na kousky a zalijeme vodou tak, aby byly zcela potopeny. Osolíme a přidáme koření, poté vaříme pozvolna přikryté téměř do měkká. Přidáme 4 druhy zeleniny, hlavní a nejdůležitější bude kukuřice. Zeleniny dáme 4 - 6 šálků, následně dusíme ještě 20 minut, přilijeme vodu, přisolíme.
-
2
Nakonec vmícháme vařené těstoviny.