Bramborové knedlíčky se slaninou a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 200 g Rohlíky bílé
  • 400 g Zelí kysané
  • 200 g Vepřový bok uzený
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3.7 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1340 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 214 mg
  • Draslík 1023.3 mg
  • Vláknina 16089.8 mg
  • Vitamín A 16089.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem omyjeme brambory, zalijeme 0,7 l vody a uvaříme ve slupce do měkka. Vaříme přibližně 20 minut, poté vodu slijeme.

  • 2

    Druhý den brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Uzený (prorostlý) vařený bůček a uzené maso nakrájíme na kostičky, v pekáčku bůček vysmažíme do růžova. Tvrdší rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme k bůčku spolu s uzeným masem, promícháme a krátce osmažíme.

  • 3

    Do mísy nasypeme 3 lžíce hrubé mouky, přidáme mléko, žloutky, sůl, lžíci rozpuštěného sádla, pepř a majoránku. Těsto promícháme, přidáme vychladlý bůček s masem, nastrouhané brambory a rohlíky. Znovu důkladně promícháme.

  • 4

    Vytvarujeme kulaté knedlíky o průměru 5 - 6 cm. V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody se 2 lžičkami soli, knedlíky pomalu vkládáme do vroucí vody, promícháme a vaříme 8 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, vložíme do mísy, přelijeme rozpuštěným sádlem, promícháme a hned podáváme s kysaným zelím.

Komentáře k receptu