Bramborový salát s jablky a restovanou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 56 g
- Sodík 1252 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 75.3 mg
- Draslík 703.5 mg
- Vláknina 14746 mg
- Vitamín A 14746 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Mražený hrášek nasypeme do vroucí vody, povaříme 3 minuty a scedíme. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli také na kostičky, oloupaná jablka bez jádřinců na větší nudličky. Kyselé okurky pokrájíme na kolečka.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, celer, petržel a zeleninu zvolna restujeme asi 8 minut. Zelenina musí zůstat křupavá. Vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, vsypeme do mísy, přidáme restovanou zeleninu, jablka, hrášek, pokrájená vařená vajíčka, cibuli, okurky, osolíme a opepříme. Majonézu naředíme lákem z okurek, dobře promícháme a přimícháme do salátu.
-
3
Salát servírujeme v porcelánové nebo skleněné salátové míse.