Staropražský králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 120 g Cibule
  • 100 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Petržel kořen
  • 800 g Králík
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 15 dkg Slanina vepřová
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 1661 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 229.3 mg
  • Draslík 1402.2 mg
  • Vláknina 5574 mg
  • Vitamín A 5574 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme a osušíme. V hrnci rozpustíme máslo, zesklovatíme na jemno pokrájenou cibuli, vložíme nakrájenou zeleninu a smažíme do zlatova. Zalijeme sběračkou vývaru, přisypeme papriku, přidáme nasoleného králíka a dusíme do měkka. Hotového králíka vyndáme, šťávu zavaříme smetanou s rozmíchanou moukou. Podle potřeby dochutíme, přidáme citronovou šťávu, scedíme a provaříme.

Komentáře k receptu