Dušené roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 26 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 88.4 mg
- Draslík 507.4 mg
- Vláknina 905.5 mg
- Vitamín A 905.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, opepříme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou.
-
2
Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř.
-
3
Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka.