Pečené kotlety v zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 876 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 58 g
- Sodík 787 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 192.5 mg
- Draslík 1523.6 mg
- Vláknina 25050.2 mg
- Vitamín A 25050.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 183 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Zprudka je opečeme na oleji a necháme na teplém místě.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme předem povařené, na nudličky nakrájené zelí, osolíme a zalijeme vínem. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, zalijeme smetanou a promícháme.
-
3
Zelí vložíme do zapékací mísy, přidáme opečené kotlety a ještě 15 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.