Obalovaný rybí řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 904 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 30 g
- Sodík 864 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 431.5 mg
- Draslík 1369.6 mg
- Vláknina 6150 mg
- Vitamín A 6150 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve očistíme rybu, kterou naporcuje. Vzniklé řízky osolíme a odložíme stranou.
-
2
Připravíme tři mísy, do jedné nasypeme strouhanku, do druhé mouku a do třetí rozklepneme vejce, která jemně osolíme a rozšleháme.
-
3
Připravené řízky obalíme v mouce, následně ve vajíčku, nakonec ve strouhance.
-
4
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a řízky smažíme z každé strany zhruba 8 minut. Necháme na ubrousku okapat a můžeme servírovat.