Vajíčkový jarní salát
Suroviny
- 200 g Brambory
- 150 g Okurky nakládané
- 100 g Majonéza
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Cibule
- 4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
- 6 ks Vejce slepičí
- 9 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Řeřicha
- 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 15 g
- Sodík 883 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 408.8 mg
- Vláknina 5630 mg
- Vitamín A 5630 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vajíčka dáme do hrnce s 5 dl vody a uvaříme je natvrdo. Pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a odložíme do mísy. Omyjeme brambory, dáme do rendlíku s 4 dl vody a vaříme přibližně podle velikosti 20 minut. Scedíme je, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k vejcím. Ještě přidáme na drobné kostičky pokrájenou cibuli a sladkokyselé okurky.
-
2
Salát ochutíme troškou nálevu z okurek, majonézou, hořčicí, pepřem a solí. Podle kyselosti okurek můžeme přidat 0.5-1 lžičku cukru. Dobře promícháme a necháme vychladit. Omyjeme petrželku kudrnku s řeřichou. Bylinky drobně pokrájíme.
-
3
Salát rozdělíme na porce, posypeme bylinkami a podáváme s bílým pečivem.