Vajíčkový jarní salát

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 150 g Okurky nakládané
  • 100 g Majonéza
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 9 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 883 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 408.8 mg
  • Vláknina 5630 mg
  • Vitamín A 5630 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka dáme do hrnce s 5 dl vody a uvaříme je natvrdo. Pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a odložíme do mísy. Omyjeme brambory, dáme do rendlíku s 4 dl vody a vaříme přibližně podle velikosti 20 minut. Scedíme je, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k vejcím. Ještě přidáme na drobné kostičky pokrájenou cibuli a sladkokyselé okurky.

  • 2

    Salát ochutíme troškou nálevu z okurek, majonézou, hořčicí, pepřem a solí. Podle kyselosti okurek můžeme přidat 0.5-1 lžičku cukru. Dobře promícháme a necháme vychladit. Omyjeme petrželku kudrnku s řeřichou. Bylinky drobně pokrájíme.

  • 3

    Salát rozdělíme na porce, posypeme bylinkami a podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu