Valašská vaječná škvarenica
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 33 g
- Sodík 523 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 507.1 mg
- Draslík 210.5 mg
- Vláknina 293.8 mg
- Vitamín A 293.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu pokrájíme na tenké nudličky. Vajíčka dáme do misky, přidáme k nim 1 lžíci vody, sůl, pepř a vajíčka mírně rozšleháme. Uzenou šunku pokrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu, rozškvaříme ji, přidáme šunku, promícháme a osmažíme dozlatova. Vše zalijeme vejci, která začneme opatrně míchat teprve až se mírně srazí. Vejce by měla zůstat ve větších kouscích.
-
3
Porce škvarenice posypeme pažitkou a podáváme.