Drůbeží nádivka s kopřivami
Suroviny
- 300 g Husí maso pečené
- 300 g Kuřecí maso pečené
- 1 kávová lžička Pepř citronový
- 4 ks Rohlíky bílé
- 3 ks Vejce slepičí
- 3.5 dl Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 4 polévková lžíce Kopřiva
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 53 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 328.5 mg
- Draslík 84.6 mg
- Vláknina 4981.2 mg
- Vitamín A 4981.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 557 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečené kuřecí a husí maso pokrájíme na malé kostičky a dáme je do mísy. Rohlíky pokrájíme na kostky, dáme je druhé mísy, přelijeme je mlékem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, bílý pepř, promícháme a necháme rohlíky nabobtnat. Pak je z mléka vymačkáme a přidáme k masu.
-
2
Omyjeme petrželku, mladé kopřivy, drobně je pokrájíme a přidáme do mísy k rohlíkům a masu. Ještě přiložíme žloutky a směs dobře promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky.
-
3
Zapékací mísu vytřeme máslem, nádivku rozetřeme a nádivku dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190°C. Pečeme přibližně 35 minut dozlatova. Podáváme ji teplou i studenou.