Drůbeží nádivka s kopřivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Husí maso pečené
  • 300 g Kuřecí maso pečené
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 4 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3.5 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 4 polévková lžíce Kopřiva
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 756 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 328.5 mg
  • Draslík 84.6 mg
  • Vláknina 4981.2 mg
  • Vitamín A 4981.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 557 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečené kuřecí a husí maso pokrájíme na malé kostičky a dáme je do mísy. Rohlíky pokrájíme na kostky, dáme je druhé mísy, přelijeme je mlékem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, bílý pepř, promícháme a necháme rohlíky nabobtnat. Pak je z mléka vymačkáme a přidáme k masu.

  • 2

    Omyjeme petrželku, mladé kopřivy, drobně je pokrájíme a přidáme do mísy k rohlíkům a masu. Ještě přiložíme žloutky a směs dobře promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky.

  • 3

    Zapékací mísu vytřeme máslem, nádivku rozetřeme a nádivku dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190°C. Pečeme přibližně 35 minut dozlatova. Podáváme ji teplou i studenou.

Komentáře k receptu