Velikonoční nádivka s uzenou krkovicí a kopřivami
Suroviny
- 150 g Strouhanka
- 750 g Uzená krkovička vařená
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 6 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Nové koření mleté
- 3 stroužek Česnek
- 4.5 dl Mléko plnotučné
- 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 4 polévková lžíce Kopřiva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Libeček
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1533 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 139 g
- Sodík 595 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 418.8 mg
- Draslík 201.5 mg
- Vláknina 3039.5 mg
- Vitamín A 3039.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 712.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme 5 vajec, mléko, smetanu, strouhanku, sůl, pepř a mleté nové koření a prolisovaný česnek. Tyčovým mixerem směs rozmixujeme.
-
2
Vařenou uzenou krkovici nakrájíme na malé kostičky. Omyjeme mladé kopřivy, petrželku a libeček. Bylinky drobně pokrájíme a spolu s masem je přimícháme ke strouhance. Vše důkladně promícháme.
-
3
Pekáček vytřeme máslem, nádivku rozetřeme a dáme ji do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 30-40 minut. Přibližně 10 minut před dopečením povrch nádivky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme do zlatohněda.