Vepřové kotlety zapečené pod bramborovu kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 23 g
- Sodík 505 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 1349.7 mg
- Vláknina 10123.8 mg
- Vitamín A 10123.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 317.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kotlety naklepeme a zprudka opečeme v pekáči na rozpáleném oleji po obou stranách. Potom je osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Pečeme pod pokličkou v silně vyhřáté troubě.
-
2
Oloupanbé brambory nakrájíme na kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a rozšťoucháme. Vlijeme horké mléko a našleháme kaši. Do horké bramborové kaše vmícháme nastrouhaný sýr.
-
3
Na upečené kotlety navrstvíme kaši a pokrm ještě 20 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.