Vepřové kotlety zapečené pod bramborovu kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 1500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 1349.7 mg
  • Vláknina 10123.8 mg
  • Vitamín A 10123.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 317.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kotlety naklepeme a zprudka opečeme v pekáči na rozpáleném oleji po obou stranách. Potom je osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Pečeme pod pokličkou v silně vyhřáté troubě.

  • 2

    Oloupanbé brambory nakrájíme na kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a rozšťoucháme. Vlijeme horké mléko a našleháme kaši. Do horké bramborové kaše vmícháme nastrouhaný sýr.

  • 3

    Na upečené kotlety navrstvíme kaši a pokrm ještě 20 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu